Sokağın ritmi bu albümde




’a mail atarak doğrudan talep edebilirler.

Gypsyhood’a dahil olan müzisyenler
Blacky [Kolombiya]
Blacky, 49 yaşında bir müzisyen. 20 yıldır şehir merkezinde, doğaçlama rock, rap ve salsa çalıyor. Bu işi para kazanmak için yapıyor.

Netty Rhodes [İngiltere]
Netty 34 yaşında ve Londra metrosunda flüt çalıyor. İlahiyat, Din Bilimi lisansı sonrasında müzik masterı yapan Netty 17 ve 18. yüzyıl barok müziği icra ediyor. Çaldığı ensturmanla iligi insanların mantelitesini değiştirmek istiyor. Ekonomik olarak kocası tarafından desteklenen müzisyen para için değil evde sıkılmamak ve sosyalleşmek için çalıyor.

LOU-d-CAGE [İtalya]
Müzisyenler; Mauro Pambianchi (31), Gianni Bovenzi (36), Luca Stefonati (33)
İtalya’nın Ferrara şehrinde yaşayan müzisyenlerin her birinin başka işleri var. Meslekleri kasap, müzik öğretmeni ve ilkokul öğretmeni olmasına rağmen bir arada olmak ve gerçekten sevdikleri için hafta sonları sokakta çalıyorlar. Geleneksel ensturmanlar ve alışılmadık fıçı gibi müzik aletleri kullanıyorlar. LOU-d-CAGE grubu 2005 İspanya uluslararası sokak müzisyenleri festivalinde ödül kazandılar.

Strella Do Dia [Portekiz-Lizbon]
Grup üyeleri, Ricardo Veira (26), Alexandra Gabnel (28), Gonçalo do Camo (27), Daniel Mangodo (29), Joco Neves (28). Kendilerini “üst sınıf” sokak çalgıcıları olarak adlandırıyorlar. Hepsinin ayrı işleri var. Grafik tasarımcısı ve fotoğrafçı… İyi arkadaşlar, sevdikleri işi yapmak ve birlikte olmak için genellikle yazları çalıyorlar.

Fransua Cepero [Küba]
Kuba’da Santa Maria del Mar şehrinde çalan müzisyenler çok Kübalı ve sosyalist bir söylemle “bilginin tecrübenin sosyalleşmesi ve Küba ritimlerini yaymak için çaldıklarını” söylüyor. Ama aynı zamanda para için de çalıyorlar. Geleneksel Küba müziği yapan grup Latin Amerika kökenli bir davul olan bongo ve marakas kullanıyorlar.

Kemal Avcioglu [Almanya]
Kemal Avcıoglu Amanya’nın Münih kentinde sokakta geleneksel Türk müziği icra ediyor. Kemal aynı zamanda çocuklara popüler müzik öğretiyor. “Almanya’da yaşayan bir Türk müzisyen, bir Kolombiya’lı tarafından yazılmış İngilizce bir şarkıyı söyledi bu proje çerçevesinde diyor” Daniel.

Grup Kadıköy [Türkiye]
Türkiye’de yaşıyan çingenelerden oluşan Grup Kadıköy, çeşitli ülkelerden müzisyenlerin oluşturduğu çingene kardeşliğin Türkiye ayağı. Arabesk, roman ve popüler müzik icra ediyorlar. Daniel onları ortaçağ Avrupa’sında özgürlüğüne düşkün, eğlenceye meyilli, ağzı bozuk, gezgin öğrenciler olan Goliard’lara benzetiyor. Sokak müzisyenliği onların geçim yolu ve hayat tarzı.

Sonhador ve Peneira [Brezilya]
Sonhador’ün mesleği çöpçülük, Peneira ise inşaat ustası. Brezilya’nın kuzeyinde müziğin ve şiirin çok sevildiği, ama yaşamak için yeterli olmadığı bir yerden Sao Paulo’ya gelirler. Sao Paulo’da hergün “Praça da Sé” civarında çalan grup hayranlarının katkıları ve CD satarak para kazanıyorlar. Daniel müzik konusunda çok açık fikirli ve kendisinin bestelediği parçayı çalmak için tarzlarını değiştirmekten çok mutlu olduklarını söylüyor.