İklim değişikliği, insanlığın karşı karşıya olduğu ve baş etmesi gereken yüzyılın en önemli sorunların başında geliyor. Özellikle 1990’ların ikinci yarısından itibaren, sanayi devriminin de etkisiyle, insanlığı üretim ve tüketim biçimleri doğanın dengesini bozmaya başladı.
WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) 2007'de iklim değişikliğiyle mücadele konusuna dikkat çekmek için Avustralya’da başlattığı Dünya Saati (Earth Hour) kampanyası her yıl mMart ayının son cumartesi günü saat 20:30 – 21:30 arasında yönetimlerin/kurumların bina aydınlatmalarını, bireylerin evlerinde ışıklarını, ülkelerin sembolik yapılarının dekoratif aydınlatmalarını bir saatliğine kapatılması şeklinde gerçekleştiriliyor.
Her yıl daha fazla ülkeyi zincirine katan Dünya Saati, geçen sene 135 ülkenin katılımıyla bir rekor kırdı. Binlerce şehirden milyonlarca insanın, yüzlerce kurumun katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Saati bu konuda uluslar arası kamuoyunda gündem yaratan dünyanın en büyük küresel hareketi.
Türkiye’de WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati dördüncü kez yapıldı. Geçen yıl 250’nin üzerinde kurum, 40’dan fazla şehir/ilçe, onbinlerce bireyin yanı sıra Boğaziçi Köprüsü, Ortaköy Camii, Ankara Opera Binası gibi sembolik yapılar ışıklarını bir saatliğine kapatarak kampanyaya destek verdi.
Kampanya çerçevesinde Boğaziçi Köprüsü'nün üst ışıkları saat 20:30'da kapatıldı ve bir saat süreyle kapalı kaldı.
Kampanyaya destek veren ve ışklarını kapatan kurum ve kuruluşlar bugün Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından duyurulacak.